Blog

Geïnformeerde medewerkers zijn het visitekaartje van jouw bedrijf

Jij als ondernemer hebt in het verleden vast ook weleens in loondienst gewerkt. Dan vertelde jouw baas wat jouw werktijden waren. De bedrijfsauto mocht alleen voor werk gerelateerde ritjes gebruikt worden en hooguit voor woon-werkverkeer.

In de tijd dat het internet opkwam, kregen jij en je collega’s van de personeelsmedewerker een kopietje van het memo ‘Internetgebruik binnen ons bedrijf’. En een paar jaar later volgde een memo ‘Gebruik van social media’. Dat wilde jij natuurlijk opbergen bij de overige paperassen die je van jouw werkgever had gekregen, maar die waren tijdens een verhuizing al een keer kwijtgeraakt.

Inmiddels geniet jij van de vrijheid van het ondernemerschap. Ooit begon je – alleen of met een paar medewerkers – aan het avontuur van een eigen bedrijf. De zaken gingen goed, er kwam meer personeel bij en de onderneming groeide uit tot een bloeiende business. Jij doet vooral dát wat je leuk vindt en waar je goed in bent!

…En daarnaast natuurlijk alle rompslomp die bij het ondernemerschap komt kijken. Jij wilt jouw  werknemers goed informeren. Je wordt van alle kanten overspoeld door informatie, zoals allerlei veranderingen in 2020 dankzij wetswijzigingen in 2019 op het gebied van arbeidscontracten, arbeidsrecht, sociale zekerheid, en belastingmaatregelen. In loondienst was er een stafafdeling die medewerkers en directie informeerde, met vaak lange en saaie berichten. Nu moet jij als ondernemer zelf regelen dat dat allemaal in orde komt en blijft. En geen fouten maken in contracten, want daar komt gedoe van.

Kortom, jij wilt een goed werkgever zijn. Jouw medewerkers zijn tenslotte het visitekaartje van jouw bedrijf! Behalve die ene die altijd ongeschoren en in gekreukeld pak bij klanten verschijnt… En degene die op maandag standaard te laat komt en de helft van zijn gereedschap niet bij zich heeft, omdat hij daarmee in het weekend thuis geklust heeft… En de manager die zijn medewerkers berispt wanneer ze onder werktijd over privézaken kletsen, maar zelf regelmatig buiten staat te roken of bij het koffieapparaat te vinden is…

Veel arbeidsvoorwaarden, huisregels en procedures lijken nogal voor de hand liggend. Toch zijn bovenstaande voorbeelden niet uit de lucht gegrepen. In het Online Personeelshandboek bundel jij alle informatie over afspraken en regels binnen jouw bedrijf handzaam op één plek. Alle informatie is dan 24 uur per dag beschikbaar via smartphone, tablet of pc. Naast de relevante personele standaardinformatie is aanvullend branche-specifieke informatie beschikbaar. Een professioneel redactieteam zorgt voor actuele updates, waarvan jij automatisch op de hoogte wordt gehouden. Werknemers willen graag weten waar ze aan toe zijn en een Online Personeelshandboek zorgt voor transparantie, duidelijkheid en structuur.

Recent onderzoek laat zien dat werknemers vaak helemaal niet zo tevreden zijn over het gemak waarmee zij antwoord krijgen op personeelsvragen. Ook blijkt dat hoe ontevredener medewerkers zijn over de informatievoorziening, hoe eerder ze naar een andere baan zullen gaan zoeken. Jij ziet jouw goede krachten natuurlijk niet graag vertrekken. Want afgezien van eerdergenoemde drie zijn jouw medewerkers inderdaad het visitekaartje van jouw bedrijf!

DEA MANAGEMENT & ADVIES
Daniëlle Aldershoff
Evenwicht als vooruitzicht
Telefoon 06 – 23 36 72 52
E-mail info@deamea.nl
www.deamea.nl

Daniëlle Aldershoff

Directeur bij DEA Management & Advies

Reageer